eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Pixabay.com

110-zel ment városban, elcsapta a biciklist a zebrán

Esélye sem volt a kerékpárosnak, húsz métert repült az ütközéstől.

A vádirat szerint az elkövető 2020 novemberének egyik estéjén legalább 110 km/h sebességgel közlekedett autóval Szada lakott területén, az ott megengedett 50 km/h helyett.

A férfi észrevette, hogy jóval előtte a sértett személy, szabálytalanul, kerékpárját hajtva és nem tolva kezdte meg az átkelést egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. Az észlelés ellenére a sebességtúllépés miatt már nem tudott megállni és így

elgázolta a kerékpáros sértettet, aki annak következtében majdnem húsz méterre repült az ütközés helyétől.

A baleset során a sértett olyan élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, amelyek következtében a helyszínen életét veszette.

Amennyiben az autós a megengedett sebességet betartva közlekedik, akár normál lassító fékezéssel is megállíthatta volna a járművét a kerékpáros előtt – olvasható a Pest Megyei Főügyészség közleményében.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×