eur:
394.65
usd:
365.94
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka a nemzetközi repülőnapról és haditechnikai bemutatóról tartott sajtótájékoztatón a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2021. július 2-án. A rendezvényt augusztus 28-án és 29-én tartják a légi bázison.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Előléptették a Magyar Honvédség parancsnokát

Altábornaggyá léptették elő Ruszin-Szendi Romuluszt.

Az előléptetésről szóló rendelet a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg. „A honvédelmi miniszter előterjesztésére dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot 2021. augusztus 20-ai hatállyal altábornaggyá előléptetem” – olvasható az Áder János köztársasági elnök, valamint Benkő Tibor honvédelmi miniszter által jegyzett határozatban.

Mint ismert, Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot még június elején nevezte ki az államfő a Magyar Honvédség parancsnokává, miután Korom Ferenc altábornagy felmentését kérte. Ruszin-Szendi Romulusz megbizatása 2021. június 3-ától 2026. május 31-éig szól.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×