eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Budapest, 2021. június 13. A Péterfy Kórház-Rendelőintézet és a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Péterfy Sándor utcai telephelye a főváros VII. kerületében. Ez Budapest legkisebb területű, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, aminek hagyományos elnevezése Erzsébetváros. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Hosszú hónapok óta nincs onkológiai ellátás a Péterfy Kórházban

Októberben kezdődtek felújítási munkálatok a budapesti kórházban. Arról nem adnak információt, mikor indulhat újra az onkológiai ellátás.

A 444.hu beszámolója alapján az először a fül-orr-gégészettel kellett „összebútoroznia” az onkológiai osztálynak, értesülésük szerint ekkor még „legalább fél gőzzel működhetett az ellátás”, majd idén márciusában a fül-orr-gégészeten is megkezdődött a felújítás, így az onkológiának innen is mennie kellett. Ekkor az intézmény vezetése úgy döntött, a Péterfy Onkológia betegeit a Dél-Pesti Centrumkórház – Szent László Kórház onkológiai osztálya, azaz az ott dolgozó orvosok látják majd el.

A lap forrása szerint ez ugyan nem jelent minőségi romlást a daganatos betegek ellátásában, más okok miatt komoly problémát okoz az érintett orvosoknak és pácienseiknek egyaránt. Ugyanis az onkológiai betegek általában ragaszkodnak az orvosaikhoz, és pszichésen nagyon meg tudja viselni őket, ha ebben a viszonyban változás áll be. Információik szerint

az átirányított betegek között akadt, aki inkább a kezelés leállítása mellett döntött.

A kialakult helyzet a Péterfy Kórházban dolgozókat is próbára teszi – olvasható. Az osztály orvosai jelenleg a belgyógyászaton dolgoznak.

A lap szerint

fennáll a veszélye, hogy az érintett dolgozók besokallnak és felmondanak, ez pedig az onkológiai osztály megmaradását veszélyeztetné.

A 444.hu több kérdéssel is megkereste az intézményt, amely ezt követően pár nappal az alábbi közleményt jelentette meg a kórház internetes oldalán:

„A Péterfy Kórházban jelenleg felújítások zajlanak, amelyek időről időre szükségessé teszik egyes osztályok ideiglenes költöztetését. A régóta esedékes felújításban érintett osztályok elhelyezésére az intézmény Onkológiai Osztályának területén van lehetőség. A Péterfy Kórház onkológiai betegeinek ellátása a felújítások idején is folyamatos, hiszen az intézmény onkológiai feladatait ideiglenesen a Dél-Pesti Centrumkórház Szent László kórházi telephelyének Onkológia Osztálya vette át. A feladatokat átvállaló Dél-Pesti Centrumkórházban az ellátás zavartalanul, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által engedélyezve biztosított, és a betegek a legmagasabb színvonalú ellátásban részesülnek. A Péterfy Kórház Onkológiai Osztályának orvosai – akik belgyógyász szakvizsgával is rendelkeznek – jelenleg belgyógyászati munkát végeznek, és foglalkoztatásuk folyamatos.”

Arról nem adtak információt, hogy mikor indulhat újra az onkológiai ellátás a kórházban.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×