eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Facebook/Magyar Nemzeti Bank

Érdekes látvány az MNB páncéltermében

Egy kép erejéig most bárki leülhet a magyar aranytartalék kellős közepére körülnézni.

Látványos, 360 fokos képet osztott meg a Magyar Nemzeti Bank az aranytartalékról – aminek köszönhetően "körbeforgathatjuk" a fejünket és rácsodálkozhatunk a több mint 7500 aranyrúd látványára –, és egyúttal több érdekességet is posztolt a Facebook-oldalán.

Ilyen például, hogy az arany különlegesen magas 99,76 százalékos átlagos tisztaságú, de vannak 99,98%-os példányok is. Egy-egy rúd értéke a 220 millió forintot is meghaladhatja.

Az arany megbízhatóságát, stabilitását és elnyűhetetlenségét mutatja, hogy 85 éves, 1936-ban készült tömböket is felfedezhetünk a páncélteremben (ezeket New Yorkban öntötték).

Az aranytartalék között Argentínától Kanadáig, Svájctól egészen a távol-keletig számos ország akkreditált aranyöntödéjének cégérével találkozhatunk.

A 94,5 tonna nemzeti aranytartalék nagy része már acélládákban pihen, amelyek bal és jobb oldalon sorakoznak, de a felvételen így is tekintélyes mennyiségű arany látható. A mérlegelést és leltározást követően a most látható mennyiség is hasonló módon kerül elhelyezésre – írta a jegybank.

(Az alábbi képet egérrel, ujjal vagy az okostelefon mozgatásával lehet körbeforgatni.)

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×