eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Facebook/Kásler Miklós/HírTV

Kásler Miklós szinte mindent elmondott a harmadik oltásról

Nagy vonalakban már lehet tudni, ki milyet kap, és azt is, pontosan kinek lesz kötelező az oltás.

Kásler Miklós szerint a negyedik koronavírus-járványhullámot már nem az a vírus okozza, amelyik a korábbiakat, hanem az indiai delta variáns. A Hír TV-nek nyilatkozó erőforrás-miniszter a Magyar Nemzet és az Index összefoglalója szerint azt is mondta, a WHO és a magyar állam döntése eltér a harmadik oltás ügyében, de a döntéshozók a magyar szakemberek véleményére fognak hallgatni, az oltó orvosoknak azt javasolják, hogy "heterológ oltás formát" alkalmazzanak.

Ez alapján elképzelhető, hogy akik vektorvakcinát (Szputnyik V, AstraZeneca, Sinopharm) kaptak, harmadikra mRNS-t kapnak (Pfizer, Moderna), és viszont.

Szerinte nem az egészségügyi rendszertől függ, mennyi áldozat lesz, hanem az emberektől, akik döntenek arról, hogy kérnek-e oltást vagy sem.

Az egészségügyi dolgozók kötelező oltásáról szóló törvényt francia mintára alkották meg; rajtuk kívül a háttérszemélyzetre is kötelező lesz az oltás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×