eur:
395.76
usd:
368.9
bux:
71831.83
2024. július 2. kedd Ottó

Orbán Viktor az azeri parlamenti elnököt fogadta

Vannak még tartalékok is a két ország gazdasági együttműködésében - hangzott el a találkozón.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Sahiba Gafarovát, Azerbajdzsán nemzetgyűlésének elnökét, akivel a kétoldalú energetikai, oktatási és kereskedelmi kapcsolatokról egyeztettek - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden délután.

A megbeszélésen, amelyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, megállapították: Azerbajdzsán a jövőben fontos szerepet fog játszani Európa energiaellátásában, az ottani gázmezők kitermelésének növelésével.

Az oktatási együttműködés erősödésére utal, hogy az idén 900 azeri diák jelentkezett magyarországi ösztöndíjra - hangzott el.

A tárgyaláson szó esett arról is, hogy Magyarország és Azerbajdzsán kereskedelmi forgalma ebben az évben 88 százalékkal növekedett, és még további tartalékok is rejlenek a két ország gazdasági együttműködésében - mondta Havasi Bertalan.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Vesztésre áll Európa a digitális harcban, kiakadtak Brüsszelben

Vesztésre áll Európa a digitális harcban, kiakadtak Brüsszelben

A tagállamoknak ambiciózusabbnak kell lenniük az Európai Unió digitális programjában meghatározott célok elérése érdekében, a digitális infrastruktúra, a vállalkozások, a készségek és a közszolgáltatások terén való előrelépés ugyanis döntő fontosságú az EU jövőbeni gazdasági jóléte és társadalmi kohéziója szempontjából - jelentette ki az Európai Bizottság kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×