eur:
386.71
usd:
355.91
bux:
68729.05
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Nyitókép: Pixabay.com

Huszonhárom helyen visszalépegetett egymás javára az LMP, az MSZP és a Párbeszéd

Budapesten nyolc választókerületben "csúcsjelölt" indul.

Közös jelölteket indít az ellenzéki előválasztáson 23 egyéni választókerületben az LMP, az MSZP és a Párbeszéd - írja a Telex.

A jelöltek egy "szabad, igazságos, szolidáris és zöld Magyarország" mellett szállnak síkra.

A névsorban jellemzően országos hírű, tapasztalt politikusok vannak:

  • Király József, Kis-Szeniczey Kálmán (Bács-Kiskun megye), Mellár Tamás, Keresztes László Lóránt (Baranya), Varga László (Borsod-Abaúj-Zemplén), Csárdi Antal, Tordai Bence, Hiszékeny Dezső, Burány Sándor, Szabó Tímea, Kunhalmi Ágnes, Hiller István, Komjáthi Imre (Budapest), Szabó Sándor (Csongrád-Csanád), Márton Roland (Fejér), Kertész Ottó (Jász-Nagykun-Szolnok), Gurmai Zita (Komárom-Esztergom), Dorosz Dávid, Gér Mihály, Hohn Krisztina, Schmuck Erzsébet (Pest), Harangozó Tamás (Tolna), Ungár Péter (Vas)

Az előválasztás első fordulója szeptember 18. és 26. között lesz, a második október elején. A miniszterelnök-jelölt személye kétfordulós választáson dől el.

17 éves kor fölött mindenki szavazhat, aki legalább 18 éves lesz 2022 tavaszáig.

Online és személyesen is részt lehet venni a voksoláson, a képviselőjelölteknek nyilatkozniuk kell arról, hogy 2022-ben melyik frakcióba ülnek majd be parlamentbe kerülés esetén.

Címlapról ajánljuk
Peter Pellegrini: beszéltem Robert Ficóval, nehéz órák és napok előtt áll

Peter Pellegrini: beszéltem Robert Ficóval, nehéz órák és napok előtt áll

A megválasztott szlovák elnök meglátogatta a besztercebányai kórházban a kormányfőt, aki még szerda délután lett egy fegyveres merénylet áldozata.

Nagyot nézhet, ha kifog egy ilyen új 100-ast

A Magyar Nemzeti Bank alapításának 100. évfordulója alkalmából bocsátottak ki május 16. csütörtökkel különleges előlappal rendelkező 100 forintos címletű érmét. Kétféle emlékérmét is kibocsátanak, melyek közül az ezüst a valaha volt legnagyobb súlyú nemesfém emlékpénz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Fico-merénylet: a sajtón és az ellenzéken csattanhat a kormánypártok bosszúja?

Fico-merénylet: a sajtón és az ellenzéken csattanhat a kormánypártok bosszúja?

Rendkívüli módon polarizálódott a szlovák társadalom az elmúlt időszakban, egyik oldalon a kormányt támogató szavazók, másik oldalon pedig a nyugatosabb ellenzéki pártok választói állnak. A Robert Fico elleni merénylet akár fel is gyorsíthatja a demokratikus intézmények gyengítésére tett kísérletek ütemét északi szomszédunknál, az ugyanakkor még nem tűnik eldöntött kérdésnek, hogy megindul-e a kormány az ellenzék és a független sajtó ellen, vagy épp a politikai megosztottság enyhítésére törekszik majd. A Portfolio Checklist csütörtöki adásában Czímer Gábor, a szlovákiai Új Szó belpolitikai újságírója volt a vendégünk, akit a Fico ellenl merénylethez vezető politikai folyamatokról, valamint a kialakult helyzet potenciális következményeiről kérdeztünk. Az adás második részében vendégünk volt Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója, akinek a bankszektor és az általa vezetett pénzintézet előtt álló időszak kihívásaival és lehetőségeivel kapcsolatban tettünk fel kérdéseket. Utóbbi interjút a Portfolio Hitelezés 2024 konferencián rögzítettük kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:36
×
×
×
×