eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Az Európai Unió digitális Covid-igazolását ellenőrzi egy horvát határőr a Horvátország és Szlovénia közötti Bregana határállomáson 2021. június 2-án. A horvát beügyminiszter közlése szerint az országba egy koronavírus elleni oltással vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-vizsgálati eredménnyel be lehet utazni.
Nyitókép: MTI/EPA/Antonio Bat

A legtöbb dolog már ismert az egy hét múlva érkező uniós védettségi igazolványról

Július 1-jén jön, papíralapon és elektronikusan is - utóbbihoz csak egy alkalommal kell internet az okostelefonon, a QR-kódokban benne lesz minden.

Napokon belül (július 1-jén) bevezetik az Európai Unió védettségi igazolványát. A Magyar Nemzet információi szerint papír alapon és digitálisan is hozzáférhető lesz, és a védettség mindhárom formáját igazolja majd:

  • oltottság (időponttal)
  • fertőzésen átesettség (időponttal)
  • érvényes negatív PCR-teszt megléte.

Gulyás Gergely a június 3-i Kormányinfón még azt is elmondta, hogy az igazolás tartalmazni fogja az oltás típusát és mindkét oltás dátumát is.

Az okostelefonos leolvasáshoz csak az első alkalommal kell internetes hozzáférés, akkor lehet engedélyezni azt is, hogy később már ne kelljen.

Az okmányon lévő három QR-kódot speciális, mobiltelefonra telepíthető leolvasó szoftverrel lehet leolvasni.

Az uniós digitális Covid-igazolványra jogosultak a szükséges QR-kódokat

  • az ügyfélkapus hozzáférésükkel bejelentkezve az EESZT Lakossági Portálján keresztül kaphatják majd meg
  • papír alapú igazolás esetén a kormányablakoknál ingyen igényelhetik.

Várhatóan a háziorvosoknál is lehet majd papír alapú igazolást kapni, de ez még nem végleges.

A kormány jelenleg kétoldalú megállapodásokkal küszöböli ki a közös védettségi igazolvány hiányát, eddig több mint egy tucat országgal (Albánia, Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Georgia, Horvátország, Kazahsztán, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, Spanyolország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna.) sikerült már egyezségre jutni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Az uniós napelemes pályázatot lebonyolító ÉMI Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint mostantól azok a regisztrált napelemes kivitelezők, akik eddig a NAV felé fennálló adótartozásuk miatt nem tudták lehívni az RRF 6.2.1-es pályázat összegét, új lehetőséget kaptak – osztotta meg tagjaival és minden érintett napelemes kivitelezővel a jó hírt a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. A naperőművek terjedésével, és annak átfogó következményeivel részletesen foglalkozunk a Portfolio jövő csütörtöki, október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre még nem késő itt regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×