eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke a Budapesti Értéktőzsde kereskedését indító csengetésén 2019. november 22-én. Az értéktőzsdén huszonöt éve kezdték meg a kereskedést a társaság részvényeivel.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Richter-elnök: a hosszú távú gondoskodás nagyon fontos a gyermekek számára

A Richter Gedeon Nyrt. vezetősége egyhavi tiszteletdíját ajánlotta fel a Regőczi István Alapítványnak, amelyet azzal a céllal hozott létre a köztársasági elnök és a felesége, hogy hosszú távú gondoskodjon azon gyermekekről, akik a Covid-19-járványban elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. A gyógyszergyár elnöke az InfoRádiónak elmondta, hogy ezt a 6 millió forintos felajánlást a vállalat további 6 millió forinttal egészíti ki, így összesen 12 millió forint támogatást biztosít.

Mind az igazgatóság, mind a Richter Gedeon Nyrt. kiemelten fontosnak tartotta, hogy támogatásban részesítse az Áder János köztársasági elnök és a felesége, Herczegh Anita által nemes céllal létrehozott alapítványt – fogalmazott az InfoRádióban Bogsch Erik elnök, hozzátéve, „a hosszú távú gondoskodás nagyon fontos a gyermekek számára”. A gyógyszeripari vállalata igazgatósága, illetve felügyelő bizottsága 6 millió forintot, a Richter, mint cég pedig szintén 6 millió forintot ajánlott föl,

összesen tehát 12 millió forint támogatást utaltak át Regőczi István Alapítvány részére.

A Richter, különféle programok keretében már a járvány kitörésekor is nyújtott segítséget azok számára, akik részt vettek a koronavírus elleni küzdelemben. Bogsch Erik az InfoRádió érdeklődésére elmondta, a tavalyi évben a vállalat igazgatósága és felügyelő bizottsága a mentők részére tett egy fölajánlást, nagyjából hasonló összeggel. Emellett mintegy százmillió forint összértékű adományban részesültek a Richter Egészségváros programjában szereplő kórházak is.

Említésre méltó továbbá, hogy a Richer kutató-fejlesztő gárdájának köszönhetően sikerült előállítani a remdesivir-hatóanyagot, és az abból készült készítményt számos magyar kórház sikerrel használt föl, kifejezetten életmentésre.

„Ez egyben egy nagyon jelentős anyagi megtakarítás is az országnak,

mintha esetleg importból származott volna” – jegyezte meg az elnök.

Bogsch Erik megjegyezte, a harmadik hullám lecsengésével egyelőre nem is tervezik az említett készítmény újabb előállítását, remélve azt, hogy a későbbiekben már nem lesz olyan jelentős járvány, ami szükségeltetné a remdesivir fölhasználását. Korábban egyébként 180 ezer ampullát állított elő a Richter, és kicsivel tízezer fölötti volt a felhasználása a betegeknél.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×