eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: BKK

Nagy munka kezdődhet az 50-es villamos vonalán

A BKK négy megállót korszerűsít, a járat utasai kerekesszékkel, valamint babakocsival is akadálymentesen fel- és leszállhatnak a CAF-villamosok üzembe állítása után.

Ősszel megkezdődhet négy megálló akadálymentesítése és korszerűsítése az 50-es villamos vonalán, miután a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Colas Alterra Zrt. aláírta a vállalkozási szerződést - közölte a BKK.

A Colas Alterra Zrt. a Kossuth tér, az Árpád utca, a Baross utca (Béke tér irányú peron), valamint a Szarvas csárda tér megálló peronjait és -berendezéseit építi át.

  • Elbontják a meglévő megállókat,
  • korszerű peronokat épít új utasvárók és -tájékoztatók elhelyezésével.
  • Felújítják a csatlakozó út- és járdaszakaszokat, gyalogátkelőhelyeket,
  • 39 új fát telepítenek és a zöldfelületet is rendezik.

A járat utasai kerekesszékkel, valamint babakocsival is akadálymentesen fel- és leszállhatnak majd a CAF-villamosok üzembe állítása után - írták.

Az említett négy megálló a következő lépése a teljes vonal akadálymentesítésének, az első a Határ úti végállomás felújítása volt.

A BKK közölte: a projekt a fővárosi önkormányzat, valamint az Európai Unió finanszírozásával bruttó 984,537 millió forintból valósul meg. A korszerűsítés előreláthatóan még ez év végéig elkészül.

A közleményben kitértek arra is, hogy a BKK megállapodott a CAF-villamosok gyártójával, és a szerződésmódosításnak köszönhetően jövő májusig - teljesen vagy részlegesen - lehívhatja a még opcióban szereplő 51 villamost, ha lesz rá anyagi forrás.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×