eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Forrás: Facebook

Reagált Kína a leendő Fudan Egyetemnél elhelyezett új utcanévtáblákra

A külügyi szóvivő fogalmazta meg országa álláspontját.

Hivatalosan is megveti Kína azokat a politikusokat, akik részt vettek abban az akcióban, ami miatt a kínai Fudan Egyetem kampusza a jövőben – a még nem végleges döntés szerint – az eddigi utcanevek helyett Dalai Láma út, az Ujgur Mártírok útja, a Szabad Hongkong út és a Hszie Si-kuang püspök út közelében épülhet fel – írta a hvg.hu a France24 cikke alapján.

"Az ilyen viselkedés megvetendő” – mondta Vang Ven-bin, a kínai külügy szóvivője, hozzátéve: „ezek a politikusok eltúlozzák a Kínával kapcsolatos ügyeket, és hátráltatják a Kína és Magyarország közti együttműködést.”

Mint az Infostart is beszámolt róla, az utcaátnevezési akcióval Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely főpolgármester kívánta kifejezni, hogy nem értenek egyet a kormány Fudan Egyetemet illető terveivel szemben. A ferencvárosi kerületi vezető nem számít diplomáciai botrányra, a Kína-szakértő viszont igen - minderről itt írtunk.

A IX. kerület vezetője, Baranyi Krisztina a veszélyhelyzet miatt a ferencvárosi közgyűlés jogát egy személyben gyakorolva döntött az új nevekről, ám azokról még a fővárosnak is döntenie kell.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×