eur:
394.92
usd:
367.53
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Azonnal nagy hatása lett ránk a fehérorosz repülőgépügynek

Több a légterünkben a repülő, de a járvány miatt így is alacsonyabb a forgalom, mint a rekordot jelentő 2019-ben volt.

A magyar légtér átrepülő forgalmában is érzékelteti hatását az Európai Tanács ajánlása. A testület a fehéroroszországi pokolgépes fenyegetést követően arra szólította fel az uniós légitársaságokat, hogy az utasok biztonsága érdekében kerüljék el a belarusz légteret.

A Tanács rendkívüli ülése után több légitársaság jelentette be, hogy megszünteti minszki járatait, illetve alternatív útvonalakat jelöl ki az eddig a belarusz légtéren átrepülő gépek számára. Az események hatására az Európai Unió tagországaiból Minszkbe irányuló légi közlekedés gyakorlatilag megszűnt, ezzel együtt megkezdődött a térség észak-dél irányú forgalmának átrendeződése is.

A repülési útvonalak módosítása a HungaroControl által kezelt átrepülő járatok számának növekedésében is megmutatkozik.

A hazai légi forgalmi szolgálat felkészült a növekvő gépmozgások kezelésére. Mindez nem jelent többletterhelést a szakszemélyzet számára, mivel a koronavírus-járvány miatt a légi forgalom továbbra is jelentősen elmarad a 2019-es rekordévben mért számoknál.

A fehéroroszországi pokolgépes fenyegetéshez hasonló események szinte példátlanok a légi közlekedésben, azonban kezelésük a mindenkor érvényes szigorú védelmi protokoll alapján történik.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×