eur:
392.59
usd:
362.56
bux:
0
2024. július 8. hétfő Ellák
Kamionnak ütközött összeroncsolódott személyautó a 44-es főút 33 kilométerénél, Tiszaug térségében 2019. október 4-én. A balesetben ketten meghaltak.
Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

Két utas életébe került a szabálytalan előzés Tiszaugnál

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019. október 4-én a 44-es főúton, Tiszaug közelében szabálytalanul előzve balesetet okozott, ami miatt két utasa meghalt, a harmadik utas pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott 2019. október 4-én délután Tiszaug közelében, a 44-es számú főúton Lakitelek irányába egy személygépkocsit vezetett. Az időjárás derült volt, a látási viszonyok is jók voltak, az aszfaltozott úttest száraz volt. A vezető melletti ülésen utazott a vádlott barátnője, míg a hátsó üléseken a barátnő 11 éves húga és a barátnő anyja ültek.

A vádlott egy jobbra ívelő kanyarban az egyenetlen, kátyús úttesten úgy kezdett előzni, hogy a szembejövő sáv nem volt kellő távolságban szabad. A vádlott mintegy 88-94 km/h sebességgel hajtott, fékezni kezdett, de ennek ellenére mintegy 40-42 km/h sebességgel nekiütközött egy szemből jövő pótkocsis teherautó elejének. Az ütközés után mindkét jármű a vádlott haladási iránya szerinti bal oldali forgalmi sávban állt meg.

A balesetben a személyautó jobb oldali első ülésén utazó barátnő és a jobb oldali hátsó ülésen utazó anya olyan súlyos sérüléseket szenvedtek el, hogy a helyszínen meghaltak. Az anyja mellett utazó 11 éves lány és a vádlott 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedtek. Mind a vádlott, mind pedig a sértettek szabályosan becsatolt biztosági övet használtak.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, miszerint előzni abban az esetben szabad, ha az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja – emelki ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fogház, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×