eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Ezekbe az országokba már szabad az út - folyamatosan bővül a lista

Adriai vagy erdélyi nyárral már lehet tervezni, ahogy montenegróival vagy törökkel is. A prágai túrák kedvelői is erősen bizakodhatnak.

Közeledik a nyár, az időjárás kedden ízelítőt is adott már belőle, de igazán minden utazni vágyó majd csak akkor élvezheti a jó időt, ha ahhoz akár belföldi, akár külföldi úti célokat is társíthat.

Legutóbb Csehországgal kapcsolatban érkeztek hírek arról, hogy akár napokon belül megoldódik a vakcinaútleveles utazás lehetősége anélkül, hogy karanténkötelezettség hárulna a kalandos kedvűekre vagy negatív teszteredményt kellene felmutatniuk beutazáskor. Ugyanez a helyzet Romániával is.

Az első ilyen ország - talán meglepetésre -, mint arra Gulyás Gergely a múlt heti Kormányinfón rávilágított, egy megkeresés alapján

Bahrein

volt, ez a Perzsa-öbölben fekvő szigetország volt tehát az első, amellyel a magyar állam kölcsönös zöld jelzést adott egymásnak vakcinaútlevéllel avagy védettségi igazolvánnyal rendelkező, magáncélú utasai számára.

Bahreint követte aztán a "balkáni blokk", Szlovénia, Szerbia, Montenegró, majd Horvátország külügyminisztere is - valóságosan vagy virtuálisan - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kezébe csapott.

A nyári szabadságot tervezők már a Törökországba induló repülőgépek kínálatát is mazsolázhatják, azonban a sor itt egyelőre véget ér, a magyar külügy pedig reméli, hogy a következő napokban-hetekben további országokat jelenthet be, ahová, illetve ahonnan utazni lehet majd - mindössze a védettségi igazolvány felmutatásával, amit mindenki megkaphat Magyarországon, aki a közelmúltban esett át koronavírus-fertőzésen, vagy 7-10 napja megkapta az első védőoltását.

Hogy visszajár-e a foglalási díj külföldi nyaraláskor, ha kiderül, hogy valamiért mégis kellett volna védettségi igazolvány, arról ITT írtunk, hogy lesz-e valami az uniós vakcinaigazolványból, arról pedig ITT.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×