eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Bezárt könyvesbolt Nyíregyháza belvárosában 2021. március 8-án. A kormány döntése értelmében ezen a napon életbe léptek a március 22-ig tartó szigorított védelmi intézkedések, amelyeket a koronavírus-járvány harmadik hullámában a fertőzésszámok csökkentése érdekében hozott meg a kabinet. A kormányrendelet szerint az üzleteket be kell zárni. Kivételt jelentenek ez alól az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Hamarosan bemutatja a kormány az újranyitás tervét

A kormány a héten zárja le az ország újraindításáról szóló konzultációt, majd ezt követően rövidesen bemutatja a nyitási tervet is. A kormány a konzultáció eredményeitől függően arról is döntést hoz, hogy milyen jogokat kapnak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők – írja az Origo.

Február 17-én, szerdán indult el az online konzultáció az élet újraindításáról, a kormány a héten fogja lezárni, ezt követően pedig döntés születik arról, hogy miként nyit majd az ország, vagyis hamarosan már a nyitási terv is elérhető lehet.

Szintén döntés születik arról, hogy milyen jogok járnak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. Ezeket nemcsak az oltottak kapják meg, hanem azok is, akik igazoltan átestek már a fertőzésen, meggyógyultak. Ha valaki megkapta a védőoltást, nem kell igényelnie az igazolványt. Az állam hivatalból postázza az ingyenes kártyát, annak kiállítását külön nem kell kérni. Ha valaki korábban igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, akkor a fertőzésből való felgyógyulás napja jelenti a védettség kezdetét.

A portál éltesülései szerint a kormány az oltási versenyt kívánja megnyerni, a vakcinaútlevéllel kapcsolatos teendőket másodlagosnak tartja. Magyarországon már a lakosság csaknem 14 százaléka megkapta a védőoltást, és ha minden a jelenlegi elképzeléseknek megfelelően zajlik, akkor Magyarországon május végére mindenkit beoltanak, míg az európai országokban csupán a jelentkezők felének jut majd vakcina.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×