eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Összefogtak egy állatkínzó ellen a péceliek

Méreggel, gyufával és csavarral „töltött” kolbásszal öl az ismeretlen.

Több kutya elpusztulásáról is beszámolt a Blikk, azt írva: a helyiek összefogtak és közösen figyelik a környéket. Vannak, akik kamerákat akarnak felszerelni a házaik udvarára, mások kenneleket építenek a kutyáknak a hátsó kertben.

Az egyik megszólaló arról beszélt, hogy az elkövető a szembe szomszédjához csütörtökön, fényes nappal dobta be a kolbászba rejtett csavart, de a szomszédunk még időben észrevette, így a nagy testű kutyája nem ette meg a húst. Az ő tacskójuk viszont elpusztult, miután feltehetően hasonlóan bejuttatott mérget evett. "Egyre rosszabbul lett, kihűlt, alig tudott megmozdulni, a teste rángatózott, mintha epilepsziás rohama lenne. Azonnal hívtuk az állatorvost, akinek egyértelmű volt a tünetek alapján, hogy idegméreg jutott Picur szervezetébe" - mondta az elkeseredett tulajdonos.

Ő is tagja annak a péceli csapatnak, akik összefogtak annak érdekében, hogy előkerítsék az elkövetőt. "Kamerákat szeretnénk felszerelni, valaki hátsó kenneleket kezdett el építeni, bár ez hosszú távon a kutyák szempontjából nem túl jó megoldás. Emellett éjjel-nappal figyeljük a környéket" - mondta.

Plakátokat helyeztek ki, hogy azok is értesülhessenek a történtekről, akik nincsenek fent a közösségi oldalakon Van, aki bár kertes házban lakik, hűséges társát az esetek miatt most inkább a házban tartja.

A lap kereste az ügyben a Pest megyei Rendőr-főkapitányságot, de egyelőre nem kaptak választ.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×