eur:
403.6
usd:
354.2
bux:
96520.82
2025. június 8. vasárnap Medárd
Nyitókép: Facebook/BKK/Karácsony Gergely

Már jön is az új bubi, ilyen lesz - fotók

Készülnek az új budapesti közbringák.

Tavaly karácsony előtt egy nappal írták alá a Budapesti Közlekedési Központ és a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. vezetői a Mol Bubi megújításáról és üzemeltetéséről szóló szerződést, és az erről szóló hírekből már kiderült egy s más az új közbringarendszerről.

A BKK szerdán közölte: legördült a gyártósorról az első új MOL Bubi kerékpár, ennek apropójából gyárlátogatást szerveztek, amelyen részt vett Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, és Walter Katalin BKK-vezérigazgató, illetve Szollár Domokos, a MOL-csoport kabinetfőnöke.

A főpolgármester Facebook-bejegyzése szerint ki is próbálta az új járgányt. Azt írta, a járvány ideje óta egyre többen pattannak biciklire Budapesten, nekik is szól a tavasszal már modernebb formában elinduló új közbringarendszer. Az új kerékpárok 3,1 kilogrammal lesznek könnyebbek, defekttűrő, fújt gumikkal felszerelve, ami gyorsabb haladást biztosít, illetve több praktikus funkcióval rendelkeznek, mint például a mobiltartó, vagy a leadást megkönnyítő okoslakat.

Az új kerékpárokból összesen 1200 darabot szerelnek össze Csepelen. Emellett felhasználóbarátnak ígért, új weboldal és applikáció is készül a biciklik bérléséhez.

Karácsony Gergely ígérete szerint az új járművek hamarosan már az utcákon lesznek.

Címlapról ajánljuk
replaced

Íme az összes hiba, amit a légkondival elkövethetünk

Első használat előtt mindenképpen takarítsák ki és fertőtlenítsék a légkondicionáló berendezéseket, különben súlyos fertőzéseket kockáztatnak - figyelmeztet a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ levegőhigiénés szakértője. Szigeti Tamás az InfoRádióban elmondta: a klimatizált helyiségben csak 8-10 Celsius fokkal legyen hűvösebb, mint odakint, és ne felejtsünk el szellőztetni.

Kézműves pékek az Arénában: liszt, víz, só – és minden, ami a jó kenyérhez még kell

A kézműves pékek ma már nemcsak kenyeret sütnek, hanem élelmiszer-kultúrát is teremtenek: a jó kenyér náluk nem csupán három összetevőből áll, hanem sok év tapasztalat, tudatos alapanyag-választás és szenvedély is kell hozzá – erről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Fülöp Ádám, a Pipacs Pékség alapító tulajdonosa és Fekete Gergő, az Artizán Pékség tulajdonosa, a Kézműves Kenyér Társaság alelnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.06.10. kedd, 18:00
Sós Endre
a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×