eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Facebook/BKK/Karácsony Gergely

Már jön is az új bubi, ilyen lesz - fotók

Készülnek az új budapesti közbringák.

Tavaly karácsony előtt egy nappal írták alá a Budapesti Közlekedési Központ és a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. vezetői a Mol Bubi megújításáról és üzemeltetéséről szóló szerződést, és az erről szóló hírekből már kiderült egy s más az új közbringarendszerről.

A BKK szerdán közölte: legördült a gyártósorról az első új MOL Bubi kerékpár, ennek apropójából gyárlátogatást szerveztek, amelyen részt vett Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, és Walter Katalin BKK-vezérigazgató, illetve Szollár Domokos, a MOL-csoport kabinetfőnöke.

A főpolgármester Facebook-bejegyzése szerint ki is próbálta az új járgányt. Azt írta, a járvány ideje óta egyre többen pattannak biciklire Budapesten, nekik is szól a tavasszal már modernebb formában elinduló új közbringarendszer. Az új kerékpárok 3,1 kilogrammal lesznek könnyebbek, defekttűrő, fújt gumikkal felszerelve, ami gyorsabb haladást biztosít, illetve több praktikus funkcióval rendelkeznek, mint például a mobiltartó, vagy a leadást megkönnyítő okoslakat.

Az új kerékpárokból összesen 1200 darabot szerelnek össze Csepelen. Emellett felhasználóbarátnak ígért, új weboldal és applikáció is készül a biciklik bérléséhez.

Karácsony Gergely ígérete szerint az új járművek hamarosan már az utcákon lesznek.

Megújul a Bubi! A járvány ideje óta egyre többen pattannak biciklire Budapestre. A megváltozott közlekedési...

Közzétette: Karácsony Gergely2021. február 17., szerda
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×