eur:
392.4
usd:
362.48
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A Jobbik Kormánykárosultak nagygyűlése elnevezésű, az 1956-os forradalom és szabadságharc kirobbanásának 57. évfordulóján tartott rendezvénye Budapesten a Vértanúk terén 2013. október 23-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Etikai eljárást indít a Jobbik újpesti képviselője ellen

A Jobbik azonnali hatállyal felfüggesztette annak az újpesti önkormányzati képviselőjének a párttagságát, aki a hvg.hu híre szerint oroszokhoz köthető szervezet pénzén ment tavaly év végén a Közép-Afrikai Köztársaságba választási megfigyelőnek.

A párt közleményben tudatta: felszólítják Szabó Balázst - akivel szemben etikai eljárást indítanak -, hogy adja vissza önkormányzati képviselői mandátumát.

Szabó Balázs a pártját, a Jobbikot sem utazása előtt, sem azt követően nem tájékoztatta sem arról, hogy egy polgárháborús ország kétes tisztaságú választásán megfigyelőként vesz részt, sem pedig arról, hogy utazását ki szervezi, és kikkel vesz azon részt - közölte az ellenzéki párt.

Hangsúlyozták: a Jobbik elkötelezett az európai értékek és az euroatlanti kapcsolatok fejlesztése és a demokrácia iránt. Elfogadhatatlannak tartanak minden olyan kezdeményezést, amely az általuk vallott értékekre veszélyt jelent - írták.

Sem most, sem a jövőben nem fogjuk tolerálni azt, ha valaki a Jobbik nevével visszaélve, átláthatatlan hátterű intézmények szervezésében, kétes tisztaságú választásokat próbál meg hitelesíteni - fogalmaztak.

A hvg.hu kedden írt arról, hogy egy Párizsból induló magángéppel utazott karácsonykor Közép-Afrikába választási megfigyelőnek a Jobbik újpesti képviselője, Szabó Balázs, valamint egy, a pártból nemrég kilépett politikus, volt parlamenti képviselő, Samu Tamás Gergő is.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávidnak adott igazat az Ab, új döntést kell hoznia a főpolgármester-választásról a Kúriának

Vitézy Dávidnak adott igazat az Ab, új döntést kell hoznia a főpolgármester-választásról a Kúriának

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×