eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Egészségügyi dolgozók mutatják az oltás helyét, miután megkapták a koronavírus elleni vakcinát a lengyel belügyminisztérium kórházában Varsóban 2020. december 28-án. Az Európai Bizottság december 21-én adott feltételes forgalomba hozatali engedélyt a német BioNTech és az amerikai Pfizer gyógyszeripari vállalatok által kifejlesztett vakcina európai alkalmazására.
Nyitókép: MTI/PAP/EPA/Leszek Szymanski

Kétezer alatt az új fertőzöttek, száz alatt az áldozatok száma

Legutóbb január 4-én volt ilyen alacsony az egy nap alatt elhunytakra vonatkozó adat.

A központi tájékoztató oldalon olvashatók szerint 1778 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 342 237 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 94 többségében idős, krónikus beteg (legutóbb január 4-én volt száz alatt az elhunytak száma, 93-an haltak meg, előtte csak december 27-én – 96 fő – és november 23-án – 91 fő – volt a százas szint alatt ez az adat). Az áldozatok összesített száma vasárnapra 10 648 főre emelkedett.

Az egy nap alatt elhunytak száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)
Az egy nap alatt elhunytak száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)
Az egy nap alatt regisztrált új betegek száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)
Az egy nap alatt regisztrált új betegek száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 197 936 fő (+4764 fő),

az aktív fertőzöttek száma 3080 fővel, 133 653-ra csökkent.

Kórházban vasárnapra 146-tal kevesebb, 4980 koronavírusos beteget ápolnak, közülük az előző napinál 8-cal kevesebben 357-en szorulnak lélegeztetőgépes ellátásra.

Budapesten 24 óra alatt 235-tel nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, Pest megyében 204-gyel. Baranyában 130, Komárom-Esztergom megyében 119 új koronavírusost regisztráltak, Fejérben 105-öt, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 103-at.

koronavirus.gov.hu
koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban 312-vel kevesebben, 22 962-en vannak, a mintavételek száma 2 840 024-re nőtt (egy nap alatt 19 262 teszt eredménye érkezett be).

A kórházi oltópontokon folyamatos az egészségügyi dolgozók oltása és az idősotthonokban is megkezdődött az oltás. A következő vakcinaszállítmány érkezése kedden várható, újabb 39 ezer ember számára lesz elegendő.

A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

Csütörtökön megkezdődött és ezen a hétvégén is tart a nagyobb létszámú idősotthonok lakóinak és dolgozóinak az oltása.

Az egészségügyi dolgozók továbbra is jelentkezhetnek az oltópontokon időpontért (elérhetőségek itt).

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×