eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Rekordot döntött regnáló kormányfőként Orbán Viktor

Tisza Kálmán 14 év 144 napos rekordját adta át a múltnak.

Vasárnapig az 1830-ban született és 1902-ben elhunyt Tisza Kálmán volt Magyarország történetének leghosszabb ideig regnáló miniszterelnöke, azonban hétfőtől ez a személy Orbán Viktor.

A dualizmus korban létezett Szabadelvű Párt politikus 14 év 144 napig regnált, hétfőn viszont már eggyel több munkanapot mondhat kormányfőként magáénak Orbán Viktor.

A rekordra a Magyar Hírlap hívta fel a figyelmet elsőként.

A párttársai által Generálisnak nevezett Tisza 1875 és 1890 között állt a magyar kormány élén. Orbán Viktor először 1998 és 2002 között kormányzott, 2010 óta pedig máig folyamatosan.

A sorrendben a harmadik helyen jelenleg Lázár György áll, aki a kádári kommunista diktatúra idejében tizenkét évig töltötte be a miniszterelnöki tisztséget, a negyedik helyen pedig Bethlen István gróf, aki a trianoni békediktátummal szétdarabolt országot tíz esztendőn át irányította.

A csúcsdöntést Deutsch Tamás EP-delegációvezető és Varga Judit igazságügyi miniszter is megünnepelte a Facebookon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×