eur:
397.22
usd:
356.74
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Facebook

Percről percre - a koronavírus-járvány vasárnapi hírei

Világszerte a másfél millióhoz közelít a koronavírus-járvány áldozatainak száma. Itthon meghalt 156 beteg, 6819-cel nőtt a fertőzöttek száma. Minde hír a járványról és annak hatásairól.

2020.11.29. 21:01

Javul a helyzet Nagy-Britanniában

A legfrissebb adatok szerint jelentősen csökkent az új koronavírus-fertőzések és a Covid-19 betegség okozta halálozások száma a szigetországban.

2020.11.29. 20:30

Szuperminisztériummal javítana a helyzeten Conte

Háromszáz fős szakértői csapattal akarja behozni több hónapos késését a gazdasági helyreállítási projektek kidolgozásában a Giuseppe Conte vezette olasz kormány, amely belső átalakítást tervez annak ellenére, hogy a minisztercsere akár kormányválsághoz is vezethet.

2020.11.29. 20:09

A járvány okozta lehangoltság elleni első lépés: tudatosítsuk, hogy nem normális, ami most van

A szakember szerint ne csak az oltásra várjunk, hanem tegyünk azért, hogy ne uralkodjon el rajtunk a hosszú hónapok óta tartó bizonytalan helyzet okozta depresszív állapot. Tudatosság és aktivitás a kulcs ahhoz, hogy ebben sikeresek lehessünk.

2020.11.29. 17:30

Koronavírus-kisokost állított össze a Semmelweis Egyetem

A tájékoztató sok hasznos információ mellett kiemeli, hogy a Covid19 okozta egyes tüneteket miként tudjuk otthon kezelni, és milyen panaszok fellépése esetén van szükség azonnali segítségre és a mentő hívására.

2020.11.29. 16:40

Ferenc pápa: a remény ereje az orvosság

A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszakának nevezte a koronavírus-járványban érkező karácsony előtti heteket Ferenc pápa a Szent Péter téren mondott beszédében advent első vasárnapján.

2020.11.29. 16:13

Müller Cecília: így lehetnek veszélyesek a plázák

Az országos tisztifőorvos szerint a következő hetekben még nem lehet számítani a járványügyi görbe laposodására.

2020.11.29. 15:00

Kurz: még hónapokon át megszorítások mellett kell élnünk

Lehűtötte a kedélyeket az osztrák kancellát.

2020.11.29. 12:02

Csehországban már jönnek az enyhítések

Csütörtökön feloldják a koronavírusterjedése elleni óvintézkedések egy részét - jelentette be Jan Blatny egészségügyi miniszter.

2020.11.29. 11:10

Nem csak a Covid ellen véd az új magyar maszk

Csaknem egy éve fejleszti, teszteli a vírusszűrő maszkokat egy magyar cég, és mivel nem találtak a piacon olyat, ami valóban kiszűri a legkisebb méretű baktériumokat és vírusokat is, fejlesztettek egyet – mondta az InfoRádiónak a KC Struktur társtulajdonosa, külkapcsolati menedzsere.

2020.11.29. 10:33

Súlyos összegbe került az olimpia halasztása

Sajtóértesülés szerint 1,9 milliárd dolláros pluszköltséget jelent, hogy a koronavírus-járvány miatt a jövő évre kellett halasztani a tokiói olimpiát.

2020.11.29. 09:40

Szerbia egy nagy kórház

Egy helyi szakértő szerint egyre több gócpont alakul ki, és már senki nem érezheti úgy, hogy biztonságban van.

2020.11.29. 09:30

Az eddigi legrosszabb magyar adatok érkeztek a járványról

Már 150 ezernél is több az aktív fertőzöttek, nőtt a kórházban kezeltek száma is.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×