eur:
397.3
usd:
356.92
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos
Reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálat (Covid-19) a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján Budapesten 2020. május 1-jén. Reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer ember bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezdett a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző. A vizsgálatok célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és a koronavírussal fertőzöttek valós számáról. A tesztelésen a KSH által kiválasztottak vesznek majd részt meghívásos alapon, az ország egész területéről, 14 év felett, minden korosztályból, és valamennyien magánháztartásban élők.
Nyitókép: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

Szombati adatok: elhunyt 121 ember

125 ezer fölött az aktív fertőzöttek száma Magyarországon, a gyógyultaké 40 820.

A pénteken jelzett 4440 után szombatra virradóra 4397 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma - ezzel már 170 ezer fölött vannak a regisztráltak - és elhunyt 121 beteg az előző napi 96 után, ezt közölte szombat délelőtt a Koronavírus.gov.hu portál.

Ennyien még nem hunytak el egyetlen nap alatt a koronavírusos betegek közül.

Az elhunytak többsége idős, krónikus beteg volt, az ő számuk összesen már 3689. 40 820-an már meggyógyultak, egy nap alatt több mint 2700-an.

Az aktív fertőzöttek száma 125 789 fő (egy nap alatt mintegy 1500 fős a növekmény),

22 százalékuk budapesti - az elhunytaknak 26, a gyógyultaknak 27 százaléka.

A betegek közül 7 358-an vannak kórházban (számuk csökkent), 599-en lélegeztetőgépen, öttel kevesebben, mint péntek reggel.

40 359 hatósági házi karantént rendeltek el (ezek száma is csökken), és 1 480 674 mintavétel történt a járvány kitörése óta itthon, egyetlen nap alatt mintegy 25 ezer.

Ha szükségesnek látja további korlátozó intézkedések bevezetését, a kormány jövő szerdán dönt ezekről.

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. Csak EZZEL az igazolással lehet az utcán lenni.

Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki.

Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni.

Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak. Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg. Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

Csütörtökön megérkezett a koronavírus elleni orosz oltóanyag mintája Budapestre. Hamarosan az oltóanyag teljes dokumentációja is megérkezik, és kezdődik az átfogó elemző vizsgálat. A kormány mindent lehetséges külföldi vakcináról tárgyal és beszerzi azokat, eddig 12 millió adag oltóanyagot kötött le három gyártónál: az oxfordi AstraZenecánál, az amerikai Janssen Pharmaceuticánál és a Pfizernél.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×