eur:
394.66
usd:
364.49
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Koronavírusteszthez vesznek vért egy nőtől a Pécsi Tudományegyetem egyik mintavételi pontján, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban 2020. május 12-én. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Varga György

Emmi: az egészségügyi dolgozók jellemzően nem a kórházakban fertőződnek meg

Az erőforrástárca ezt állítja egy televízió megkeresésére küldött válaszközleményében.

Nem volt probléma az egészségügyi dolgozók átirányításából, mindenütt figyelembe vették az intézményi betegszámot és az ehhez szükséges erőforrást - közölte az ATV-vel az Emmi.

A csatorna kérdéseire küldött válaszközleményből az is kiderül, hogy a járvány első hullámából származó tapasztalatokat felhasználják a második hullámban, az eü-dolgozók visszajelzései alapján pedig a covidos munkatársak többsége nem a kórházakban fertőződik meg, hanem családi, baráti körben.

A minisztérium arra is kitért, hogy a műtéti halasztások következtében felszabaduló orvosi kapacitást a koronavírusos betegek mellett tudják bevetni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×