eur:
393.07
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, a Protestáns Fórum vezetője beszédet mond a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díj átadása alkalmából tartott ünnepségen a Németajkú Református Gyülekezet Hold utcai templomában 2019. február 16-án. A díjat idén Kató Ibolya, az erdélyi, illyefalvi Keresztyén Ifjúsági és Diakóniai Alapítvány (KIDA) vezetője vehette át.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Balog Zoltán fontos tisztséget kapott

Balog Zoltánt választotta püspökévé a Dunamelléki Református Egyházkerület. Az egyházkerületi főgondnoki tisztséget az újraválasztott Veres Sándor tölti be.

Megbízatásuk hat évre szól – közölte a Magyarországi Református Egyház kommunikációs szolgálata.

Az egyházkerületi választáson két püspökjelölt indult. Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem korábbi rektora a szavazatok 33 százalékát, 99 szavazatot, míg Balog Zoltán, korábbi emberierőforrás-miniszter, a Budapesti Németajkú Református Egyházközség lelkipásztora a szavazatok 67 százalékát, 200 szavazatot kapott a presbitériumoktól – olvasható a közleményben.

Az egyházkerület főgondnoki tisztére a hivatalban lévő Veres Sándort, valamint Kovács Levente egyetemi tanárt, a Bankszövetség főtitkárát jelölték. Veres Sándor a szavazatok 67 százalékát, 197 szavazatot, Kovács Levente a szavazatok 33 százalékát, 103 szavazatot kapott.

A Dunamelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke, Szabó István három cikluson, 18 éven keresztül vezette az egyházkerületet.

Az MRE négy egyházkerületében november 28-ig tart a tisztújítás. A négy püspök közül várhatóan a jövő februári zsinaton választják meg a zsinat lelkészi elnökét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×