eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay

Csalókra figyelmezteti ügyfeleit a K&H Bank

A pénzintézet emlékeztet, e-mailen soha nem kérnek adatokat ügyfeleitől az internetes bankfiókjaikkal kapcsolatban, erre vonatkozó információkat semmiképp ne szolgáltassanak ki.

„Újból hangsúlyozzuk, hogy a K&H Bank sosem kéri ügyfeleit, hogy e-mail formájában ügyfélazonosítókat adjanak meg, vagy az e-mailből egy linkre kattintva lépjenek be a K&H e-bankba. Az ilyen tartalmú e-mailek visszaélés gyanúsak, kérjük, ilyen formában soha ne adja ki ügyféladatait!” – idézi a Napi.hu a pénzintézet figyelmeztető levelét.

A csalók az elektronikus levelekből próbálják ellopni az azonosító adatokat, amelyekkel hozzáférést próbálnak szerezni a fiókokhoz és a hozzájuk tartozó számlákhoz. A pénzintézet szigorú biztonsági rendszert használ: vagy csak az előre beállított telefonokon egy applikáción keresztül, ott egy tokenbeolvasásával, vagy SMS-kóddal lehet belépni. De a megfelelő biztonsági protokollok mellett sincs senki 100 százalékig védve, az óvatlanság veszélyes lehet – teszik hozzá.

A K&H kéri ügyfeleit, hogy ellenőrizzék az e-bank beállításaikat, illetve a tranzakcióik történetét. Rendellenesség esetén pedig haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot a pénzintézet munkatársaival a K&H Telecenteren keresztül (+36 1/20/30/70 335 33 55). Illetve jelezzék a informationsecurity@kh.hu e-mail címen, ha kaptak gyanús levelet kivizsgálás céljából.

A Napi.hu megjegyzi, nemcsak a K&H ügyfeleire vadásznak a csalók, hanem az MKB Bank is hasonló figyelmeztetést adott ki az elmúlt napokban.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×