eur:
393.52
usd:
363.01
bux:
71149.32
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Infostart

Nem ülnek le tárgyalni Vidnyánszky Attilával a színművészetis diákok

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói önkormányzata nem megy el a keddi egyeztetésre.

A Magyar Rektori Konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) pénteken kezdeményezett egyeztetést a Színház- és Filmművészeti Egyetem helyzetéről. A keddi megbeszélésére az egyetem vezetése és az egyetem fenntartójának vezetője is elfogadta a meghívást, a hallgatói önkormányzat viszont a hallgatói fórumon úgy öntött, nem vesz részt rajta.

„Fenntartjuk azt az álláspontot, hogy Vidnyánszky Attila és a kuratórium a diákság számára illegitim, kinevezésük antidemokratikus eszközökkel történt, így tehát nem szeretnénk velük tárgyalni - hiszen nincs miről” – közölték.

A Csernai Mihály elnök által jegyzett válaszban azt írják, pontjaikat továbbra is fenntartják, azokra nem egy tárgyalás részeként, hanem az alapjaként tekintenek.

A diákok akkor hajlandóak újratárgyalni részvételüket a tárgyaláson, ha azon Vidnyánszky Attila vagy a kuratórium tagjai nincsenek jelen, mivel a HÖOK-kal és a Magyar Rektori Konferenciával szívesen megosztanák aggályaikat és kérdéseiket az SZFE-vel és annak autonómiájával kapcsolatban.

Az egyetem modellváltása miatt tiltakozó diákok múlt hétfőn éjjel foglalták el az intézmény Vas utcai épületét. Az SZFE fenntartója szeptember 1-től a Színház- és Filmművészetért Alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója. Az intézmény vezetése szeptember elsejei hatállyal lemondott, szeptember végéig azonban ellátják feladataikat.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért frakció céljai a következő öt évre

Megvannak az új Patrióták Európáért frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×