eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Új Volvo 8900 buszok (fotó: Volánbusz)

Így készül a tanévkezdésre a Volánbusz

Már csütörtöktől érvényesek a szeptemberi dolgozó- és tanulóbérletek, és gyes viszonylatokon vasúti bérlettel továbbra is igénybe vehetők a Volánbusz járatai.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) döntése nyomán a Volánbusz már augusztus 27-től elfogadja helyközi járatain a szeptemberi dolgozó- és tanulóbérleteket. A tanulóbérletek váltásához a társaság december közepéig – a közszolgáltatási utazási kedvezmények igénybevételére jogosító, a járványügyi veszélyhelyzet időszaka alatt lejárt hivatalos okmányokhoz hasonlóan – elfogadja a lejárt diákigazolványokat is, de kéri utasait, hogy lehetőség szerint mielőbb intézkedjenek az érvényesség meghosszabbításáról vagy új igazolvány igényléséről.

Augusztus 20-tól egyes országos autóbuszjáratokon kötelező az elővételi jegyvásárlás és a kiegészítő jegy váltása. Ennek célja az ülőhelybiztosítás, a megnövekedett utazási igények kezelése és a beszállítási folyamat gyorsítása. Az érintett járatok listája augusztus 20-tól a Budapest Népliget autóbusz-pályaudvarról Balatonfüredre, Sümegre, Zalaszentgrótra és Pápára közlekedő járatokkal bővült. A bérlettel rendelkező utasok, valamint a 6 éven aluli és 65 éven felüli, ingyenes utazásra jogosult utasok is csak elővételben váltott, ingyenes, helyfoglalást tartalmazó menetjeggyel szállhatnak fel az érintett járatokra.

Egyes országos járatokra a menetdíj megfizetésén felül kiegészítő jegy váltása is szükséges,

augusztus 20-tól az 1215-ös számú, Budapest–Székesfehérvár–Várpalota–Veszprém–Tapolca, a 1229-es számú, Budapest–Veszprém–Farkasgyepű–Pápa, illetve a 1230-as számú, Budapest–Balatonalmádi–Veszprém–Ajka–Sümeg útvonalon közlekedő járatokra is. Az övezetenként meghatározott kiegészítő díjra a Közlekedési Mobiljegy és társalkalmazásaiban biztosított 5%-os kedvezményen felül más utazási kedvezmény nem érvényesíthető, a bérlettel rendelkező utasok azonban kiegészítő jegy váltása nélkül utazhatnak.

Az új esztergomi autóbusz-állomás üzembe helyezése és a Pilisi-medencét érintő menetrendi változások, valamint a Budapest–Székesfehérvár–Veszprém vonalcsoport menetrendi módosításai kapcsán bővült a vasúti bérletek elfogadásának köre az autóbuszjáratokon. Egyes autóbuszbérleteket az azokon feltüntetettektől eltérő viszonylatain is elfogadja a társaság, bizonyos esetekben pedig a buszbérletek a MÁV-START járatain is érvényesek. A változásokról az Esztergomot és környékét, a Pilisi-medencét és a Budapest–Székesfehérvár viszonylatot érintően a Volánbusz honlapján tájékozódhatnak az utasok.

A Volánbusz arra is felhívja a figyelmet, hogy a járványügyi készültségben érvényes előírások szerint a tömegközlekedési járatokon kötelező a szájat és az orrot is eltakaró maszk, sál vagy kendő használata. A közlekedési társaság továbbra is arra kéri utasait, hogy lázzal és meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket és tartsák be a közegészségügyi előírásokat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×