eur:
395.32
usd:
368.31
bux:
71549.94
2024. július 2. kedd Ottó
A Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrs rendőrei járőröznek a Balatonon a 46. Kékszalag Audi Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásverseny sérült hajói után kutatva Fonyód és Badacsony között 2014. július 11-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Félelmetesen fest a háborgó Balaton testközelből – videó

A balatoni vihar veszélyeire hívja fel a figyelmet a közösségi médiában közzétett posztjában a rendőrség, megmutatva, milyen veszélyes és félelmetes a vízen vagy a vízben lenni, hatalmas szélben, jókora hullámok között.

A balatoni vízirendészet munkatársainak egy-egy vihar alkalmával az alább látható viszontagságokkal kell megküzdeniük, amikor riasztást kapnak. A Facebookon közzétett felvétel kommentárjában ugyanakkor megjegyzik, mennyivel rosszabb lehet, ha ezt egy vízibiciklin, vagy egy SUP-on, a parttól távol kell valakinek átélnie.

Ennek elkerülése érdekében hangsúlyozzák,

a vízen, a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra és magunkra,

hiszen egy vészhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Vagyis elsőfokú viharjelzés esetén, amikor a viharjelző percenként 45-öt villan, úszni, illetve valamilyen vízi eszközön csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén, amikor a viharjelző percenként már 90-szer villan fel,

tilos fürdőzni, és nem szabad csónakkal, és más vízi sporteszközzel közlekedni

(a vitorláshajók kivételével).

A hatóságok rendszeres figyelmeztetései ellenére az idei üdülési szezon kezdete óta 65 esetben kellett mentésre indulnia a vízi rendőrség kisgéphajóinak a Balatonon. Július 9-ig 170 bajba jutott fürdőzőt, szörfözőt, wakeboarddeszkást juttattak partra, emellett egy homokpadra futott vitorlás kiszabadítására is hívták a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság egyenruhásait – közölték a Magyar Nemzettel.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Egyetlen eszköz maradt a szélsőjobb totális győzelmének elkerülésére – Macron csak rossz és még rosszabb lehetőségek közül választhat

Egyetlen eszköz maradt a szélsőjobb totális győzelmének elkerülésére – Macron csak rossz és még rosszabb lehetőségek közül választhat

Egyértelmű győzelmet aratott a nemzetgyűlési választások első fordulójában a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés. Az összesen 577 választókörzetből 501-ben azonban második fordulót tartanak, és a második helyen végzett baloldali Új Népfront, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló Együtt nevű koalíció harmadik-negyedik helyen talpon maradt jelöltjei nagy számban lépnek vissza a Nemzeti Tömörüléssel szemben esélyesebb jelölt javára. A július 7-én esedékes második forduló nagy kérdése, sikerül-e a visszalépésekkel megakadályozni, hogy a Nemzeti Tömörülés megszerezze az abszolút többséget.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×