eur:
393.07
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Koronavírusteszthez levett minták a Pécsi Tudományegyetem mintavételi pontján, a balatonboglári egészségügyi központban 2020. május 14-én. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Varga György

Új részletek a koronavírusban 37 évesen elhunyt férfiról

Minden dolgozót tesztelnek az áldozat munkahelyén.

Az RTL Híradó úgy tudja, az oroszlányi Wescast gyárban dolgozott csoportvezetőként az a 37 éves férfi, aki a napokban hunyt el koronavírus-fertőzésben. A férfi néhány nappal halála előtt még bent volt a gyárban. Az üzemben leállt a termelés, minden dolgozót tesztelnek.

Oroszlány honlapján is megerősítették a hírt. „Az érintett gyárral közvetlen kapcsolatban álló oroszlányi cégek újra elrendelik a szigorúbb óvintézkedéseket a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében. Így ismét kötelező lesz a maszkok viselése és akiknek a munkavégzése nem tartozik közvetlenül a termeléshez, azok részére az igazgatók engedélyezik a home office-t. A gyakori érintkezés miatt, igyekeznek megszervezni a dolgozók és a partnerek személyi állományának koronavírus tesztelését” – közölték.

Müller Cecília országos tisztifőorvos korábban azt mondta: az eddigi információk alapján nem volt alapbetegsége az elhunytnak.

A Wescast kipufogóöntvényeket gyártó cég a járvány hatására két hétre leállt, majd májusban 250 embert bocsátott el.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Brit választás: kiütötte a Munkáspárt a konzervatívokat, érkeznek az eredmények

Brit választás: kiütötte a Munkáspárt a konzervatívokat, érkeznek az eredmények

A tegnap éjjeli exit poll után a hivatalos eredmények is elkezdtek beérkezni a brit választásokról, amely alapján a BBC becslése szerint a Munkáspárt hatalmas, 170 fős többségre számíthat, hiszen a 650 képviselői helyből 410-et szereztek meg. A Konzervatív Párt ezzel szemben 144 mandátumos frakcióval készülhet az ellenzéki szerepre, ami a párt 1834-es alapítása óta a legrosszabb eredményének számít. Rishi Sunak kormányfő, aki szerint "a britek ma este kijózanító ítéletet hoztak", telefonon gratulált az új kormányfőnek, Keir Starmernek. Starmer kijelentette: "a Munkáspárt készen áll az ország szolgálatára."

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×