eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A Soroksári út forgalma a Nemzeti Színház közelében. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Róka László

Hatalmas munka kezdődik szombaton Budapesten, figyelniük kell a közlekedőknek

Május 23-án kezdetét veszi a fővárosi villamosközlekedés idei leghangsúlyosabb fejlesztése, a Soroksári út – Haller utcai deltavágány építése.

A projekt során új vágánypár létesül a Haller utca és a Soroksári út között észak-pesti irányba is, és a meglévő, déli irányú kapcsolat is megújul. Ezáltal a kereszteződésben a jövőben összesen hat irányba tudnak majd közlekedni a villamosok.

A fejlesztésnek köszönhetően egy teljesen új villamosvonal is létrejöhet, ami részben

az M3-as metróvonal felújítása során nyújthat alternatív útvonalat,

hiszen így a Nagyvárad tértől átszállás nélkül közelíthető majd meg a belváros, hosszabb távon pedig a fővárosi villamos-hálózat gazdagodik egy új viszonylattal, növelve ezzel a villamosokkal átszállás nélkül elérhető helyszínek körét.
A beruházás során

a kereszteződés megállói is megújulnak, korszerű, akadálymentes kialakításúak lesznek.

A munkavégzés a 24-es villamosvonal ideiglenes rövidítése mellett kezdődik, a munkálatok ebben a kezdeti szakaszban még nem érintik a 2-es villamos forgalmát, így ott egyelőre a megszokott útvonalon történik a közlekedés és csak egy későbbi építési ütem során kell korlátozásokra számítani.

A beruházás többek között magában foglalja:

  • a csomópontban és környékén a kitérők, vágányátszelések és vágányok építését,
  • áramellátási hálózat és váltófűtés építést,
  • felsővezetéktartó oszlop cseréket,
  • vízvezetékek cseréjét,
  • csatornázás védelmi munkákat,
  • hírközlési kábelek cseréjét,
  • űközvilágítás létesítését,
  • útépítést és közúti jelző építését is.

A projekt megvalósulásához 1,8 milliárd Ft-os külön forrást biztosít a Fővárosi Önkormányzat, míg a munkálatokat a BKV Zrt. szerződött partnere, a Vasútépítők Kft. végzi, a műszaki terveket a BKK Zrt. készíttette el. A projekt összetettsége miatt a munka az eredeti organizációs terv szerint év végén érne véget, de dolgozunk a korábbi befejezés lehetőségének és feltételeinek megteremtésén.

A felújítási munkák alatt kérjük a kedves utasok, a környéken lakók és az arra közlekedők szíves türelmét és megértését kéri a BKV.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×