eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Ápoló dolgozik egy koronavírussal fertőzött beteg mellett a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén, az intenzív osztályon 2020. április 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

2500 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 10 beteg

Tíz újabb krónikus beteg hunyt el - közölte a kormányzati internetes oldal vasárnap reggel.

Újabb 57 magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2500 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 krónikus beteg.

Ezzel 272 főre emelkedett az elhunytak száma, 485-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

927 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint jelenleg 9589-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 63 505.

A megyék fertőzöttsége a korábbiakhoz hasonló, az alábbiak szerint:

Budapest: 1274

Pest megye: 350

Fejér megye: 251

Győr-Moson-Sopron: 75

Csongrád: 63

Borsod-Abaúj-Zemplén: 62

Békés: 13

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára - olvasható a kormányzati internetes oldalon vasárnap reggel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×