eur:
394.63
usd:
365.8
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Orvosi maszkok a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Védőfelszerelést küldenek az idősotthonokba

Újabb védőeszközökkel segíti a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs az idősotthonokat - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Felidézték, két hete volt már hasonló kiszállítási kör. Most újabb készleteket küldenek az intézményekbe, összesen 1,3 millió maszkot és 365 ezer gumikesztyűt. A védőeszközöket a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóságok megyei kirendeltségein vehetik át az idősotthonok, legyenek azok állami, önkormányzati, egyházi vagy civil fenntartásúak.

A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő 21 idősotthon számára is küldenek újabb védőeszközöket: összesen 175 ezer sebészi maszkot és 49 ezer gumikesztyűt.

Ebből a tömeges fertőzéssel érintett Pesti úti idősotthon 5700 darab sebészi maszkot és 4500 gumikesztyűt kap

- írták a kormányzati oldalon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×