eur:
394.57
usd:
365.81
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Már 19 magyarországi idősotthonban van jelen a koronavírus

Közülük 8 van Budapesten. A fertőzések mértéke eltérő.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta: a fővárosi nyolc létesítményen kívül Tököl, Sződliget, Borsodnádasd, Nagymágocs, Mezőszilas, Győr, Töltéstava, Csákánydoroszló, Bodajk, Dabas és Seregélyes idősotthonáról van szó.

Számos helyen csak egy-egy megbetegedés van, és az is az ápolók körében, máshol viszont nagyobb mértékben van jelen a vírus.

Budapesten a helyzet a Pesti úti idősek otthonában a legsúlyosabb, ahol már lezárult a második mintavételezési kör: 223 fertőzöttet tartanak nyilván, 19 fő dolgozó érintett, 23-an elhunytak. Az intézmény dokumentációját áttekintve azt tapasztalták, hogy egy hétig nem volt fizikailag jelen orvos.

Még csütörtökön a Rózsa utcai otthon bentlakóinak és dolgozóinak összesen közel nyolcvan pozitív tesztjéről is beszámolt a tisztifőorvos.

A fővárosi fertőzöttség további részleteiről keveset tudni. A 444.hu az intézménytől származó információk alapján hétfőn megírta: a zuglói Olajág Otthonok 554 lakójából 28-an fertőződtek koronavírussal, többségük enyhe tüneteket produkál, öten szorulnak kórházi kezelésre, válaszolta kérdésünkre az intézmény. Egy hete ugyanitt öt fertőzött lakóról lehetett tudni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×