eur:
392.26
usd:
362.25
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Orbán Viktor miniszterelnök (k) érkezik az Országgyűlés plenáris ülésére 2020. március 30-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A járványról kérdezik a kormányt a képviselők

Az Országgyűlés kéthetes ülésbe kezd ma, a képviselők a nyitónapon a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormánynak.  

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik, a képviselők ekkor megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Fekete Györgyről, a nemzet művészéről, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnökéről, aki korábban az MDF és a KDNP padsoraiban is helyet foglalt.

A napirend előtti felszólalásokat követően egy a polgári repülést érintő nemzetközi szerződésmódosítás kihirdetéséről dönt a parlament, majd az azonnali kérdések és az interpellációk következhetnek két-két órában.

Az Országgyűlés kedden általános vitákkal, majd április 27-én, hétfőn újabb azonnali kérdésekkel folytatja ülését, amely május 2-án, szombaton egyórás ünnepi ülésnappal zárul. Ekkor Áder János köztársasági elnök mond majd beszédet, a rendszerváltás utáni első országgyűlési választás eredményeként felálló parlament 1990-es alakuló ülésére emlékezve.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×