eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos (b2) és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója (b) egy doboz szájmaszkot mutat, jobbról Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője az online kereskedelmi cég üllői központjában tartott sajtótájékoztatón 2020. április 15-én. Az eMAG és az Extreme Digital százezer szájmaszkot ajánlott fel a koronavírus elleni védekezéshez az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoporton keresztül. A felajánlott maszkokból 50 ezer darabot a segélyszervezetek használhatnak fel, a többi a fogyatékkal élők ellátását segítő szociális intézményekhez kerül. Már több mint ötezer felajánlás érkezett a segitunkegymasnak.hu oldalon keresztül: sokan önkéntes munkával és egyéb felajánlásokkal, a nagyobb cégek adományokkal segítenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta el Révész Máriusz.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Rengeteg az önkéntes felajánlás, és a cégek sem tétlenkednek

Már több mint ötezer felajánlás érkezett a segitunkegymasnak.hu oldalon keresztül, sokan önkéntes munkával és egyéb felajánlásokkal, a nagyobb cégek adományokkal segítenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben. A március 21. óta működő honlapon keresztül folyamatosan és gyorsan érkeznek a felajánlások, hangsúlyozta az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője Üllőn.

Révész Máriusz az eMAG és az Extreme Digital 100 ezer maszkos tárgyi adományát vette át, és mint mondta, a szájmaszkoknak már meg is van a helyük, mert a karitatív szervezetek többször jelezték, hogy nagy szükségük lenne különböző védőfelszerelésekre. A felajánlott maszkokból 50 ezer darabot a segélyszervezetek használhatnak fel, a többi a fogyatékkal élők ellátását segítő szociális intézményekhez kerül.

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője az eseményen arról beszélt, hogy nemcsak saját kollégáik egészségének megóvása fontos a számukra, hanem a lakosságé is. Écsy Gábor, a Katolikus Karitász elnöke pedig úgy fogalmazott: ez az adomány is jól mutatja az összefogás erejét, azt, hogy nagy erők mozdulnak meg, ha szükséges.

Több cég is segíti különféle felajánlásaival a védekezést

A BorsodChem 15 millió forinttal támogatja egy különleges eszköz beszerzésében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat, a kazincbarcikai városi kórház tevékenységére pedig 5 millió forintot adományoz. Mindezek mellett a járvány okozta veszélyek mérséklése érdekében mintegy tízezer liter, saját gyártású hypót ajándékozott a cég az egészségügyi és szociális intézményeknek és a környező települések önkormányzatainak, valamint mintegy tízezer darab szájmaszkot az ipartelepeinek helyet adó települések önkormányzatai, valamint kulcsfontosságú partnerei számára.

A Mobilitás a Hősök elnevezésű program keretében eddig 52 műhelyben vált országszerte ingyenessé május 31-ig a mentők, a tűzoltók, a rendőrök, a katasztrófavédelem és a kórházak ellátásban résztvevő járművek soron kívüli javítása. Az Autonet Import Magyarország Kft. beszállító partnerei segítségével ingyen biztosítja a javításokhoz szükséges alkatrészeket és anyagokat, a kezdeményezéshez csatlakozott szervizek pedig soron kívül, ingyen végzik a munkát.

Adományokkal segíti a koronavírus elleni küzdelmet a Design Terminal is: másfél millió forinttal támogatja a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet, amely ezekben a hetekben azok megsegítésére fókuszál, akiket otthon és tartalék nélkül ért a világjárvány. Emellett ötszázezer forinttal segíti az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványt a Design Terminal. Az alapítvány a közel félmillió magyar, egyszülős család boldogulását támogatja. Az adományból élelmiszert, tisztítószereket tartalmazó csomagokat állítanak össze azok számára, akik a válság eredményeként bevétel nélkül maradtak a gyermekeikkel. További ötszázezer forintot ajánlott fel a „3D nyomtatás a koronavírus ellen” civil összefogás számára.

Nyolcmillió forint értékű adománnyal segíti az idősotthonok lakóit a Bock Borászat az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×