eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Dr. Svébis Mihály (b), a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója és Söröli Róbert őrnagy, kórházparancsnok a Bács-Kiskun Megyei Kórház koronavírus-fertőzések ellátására kijelölt intenzív osztály felkészültségét ellenőrzi Kecskeméten 2020. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Visszatért a koronavírus-kómából egy magyar férfi

Előzőleg olyan rosszul volt, hogy biztos volt benne: meghal.

Már otthon lábadozik az a 42 éves kecskeméti főpincér, aki megjárta a koronavírus legmélyebb bugyrait - írja történetéről a Blikk. Háza udvarán egy hokedlire ülve mesélte el élményeit; 23 napot a kiskunhalasi kórházban, ebből ötöt eszméletlenül.

Tirolban, a gócpontban dolgozott korábban, de március 17-én bezárt az étterem, ahol két miskolci kollégájával dolgozott, és hazatértek autóval. Kecskeméten már várták a hatóságok, feltette a piros cetlit a kapura, de aznap este már nagyon rosszul lett, mindene fájt, reggelre már levegőt sem tudott venni.

Hívta a mentőket, de azt mondták neki, vegyen be lázcsillapítót. Telefonon lediktálta végrendeletét Lengyelországban lévő barátnőjének, és elbúcsúzott édesanyjától is, várta a halált. Az anyja végül nem nyugodott bele abba, hogy nem jönnek a mentők, intézkedett. A következő emléke az volt, hogy

öt nappal később kikötözve, bepelenkázva fekszik egy kórházi ágyon.

Még két hetet töltött az intenzíven. Hivatalosan mára gyógyultnak számít, de minden fáj, az orvosok szerint azért, mert most múlik a fájdalomcsillapítók hatása. A barátai tudják étellel ellátni otthon, de a barátnőjét még hónapokig nem láthatja, ahogy 66 éves édesanyját sem.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×