eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Koronavírustesztek magánlaborokban - egyre több magyar költ erre

Nem kis összeg, mégis sokan költenek erre: 43 és 80 ezer forint körüli összegbe kerül egy magánlaboratóriumban végzett koronavírusteszt.

Naponta több mint 1000 ember jelentkezik magánlaboratóriumokban végzett koronavírustesztre, pedig a vizsgálat nem olcsó.

Első körben egy online konzultációra van szükség. Ennek is van díja, amely attól függ, hogy mennyire összetett a probléma. 12-18 vagy 25 ezer forint lehet és utána kimennek házhoz és megcsinálják a tesztet. A teszt árán kívül 15 ezer forint a kiszállási díj - írja az egyik magánkórház tájékoztatása alapján az atv.hu.

Labortól és a teszt fajtájától függően változnak az árak, illetve attól, hogy a potenciális fertőzött igényli-e, hogy otthon vagy inkább a magánintézményben végezzék el a vizsgálatot.

Egyes helyeken már csak kiszállással vállalják a mintavételt.

A legolcsóbb helyen kiszállással együtt 43 a legdrágább helyen 80 ezer forint a vizsgálat ára.

Többféle teszt létezik. Az úgynevezett PCR tesztekhez megfelelő felszerelés és szaktudás szükséges. Itt a nyálkahártyából történik a mintavétel és a tünetmentes betegeknél is megállapítható, hogy fertőznek-e.

Vannak továbbá a gyorstesztek. Itt a páciens vérét vizsgálják, és az is kideríthető, hogy valaki átesett-e a fertőzésen.

Három hete végezzük ezeket a vizsgálatokat, túl vagyunk 1500 mérésen és olyan 30 fölötti pozitív - közölte az egyik magánlabor.

Ha a PCR teszt eredmény pozitív azt a magánlaboratóriumnak azonnal közölni kell Tisztiorvosi Szolgálattal.

Ilyenkor a mintát azonnal továbbítják NNK Légúti Vírusok Nemzeti Referencia Laborjába megerősítő vizsgálat céljából.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×