eur:
393.44
usd:
364.41
bux:
71994.41
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Hihetetlen, hogy mit művelnek a szülők a Normafánál - Pokorni Zoltán szigorított

A XII. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta, nem volt elég szalaggal körbevenni a Normafa játszótereit, azokat ugyanis gyerekeiket hintáztató szülők letépték. Úgyhogy jött a kerítés.

Megkezdődik Normafán a Konkoly-Thege úti murvás parkoló rendbetétele és bővítése, ezért szerdán a területet lezárják - közölte Pokorni Zoltán XII. kerületi kerületi polgármester az InfoRádióval.

"Folyik a parkolók áthelyezése, elhatároztuk, hogy a védett övezetből, a Normafa szebb részéről, illetve ahonnan a városra nagyon szép kilátás esik, a parkolót, buszfordulót áthelyezzük egy kevésbé frekventált, kevésbé értékes területre, a Konkoly-Thege útra" - mondta a kerületvezető.

Az átalakítás már folyik, aminek érdekében néhány fát ki kellett vágni, de nem túl sokat, a parokolóhelyek száma nem is fog változni, 165 körüli marad.

Most a régi síházzal szembeni, Konkoly-Thege úti murvás parkolót zárják le, ezért arra kérnek mindenkit, hogy aki most a Normafához felmenne, ne autóval tegye azt.

Felmenni egyébként is csak korlátozottan érdemes, ugyanis lezárták a játszótereket, a kondiparkot és a tűzrakóhelyeket is.

"A járvány első hetében riasztóan sokan jelentek meg a Normafánál, jó idő is volt, sokan rémülten nézték, hogy mi lesz ebből.

Kértük a látogatógat, hogy tartsanak távolságot, de ennek nem sok foganatja volt. Megjelentek a sütögetők, de a járvány idején ez nem a megfelelő viselkedés"

- ecsetelte Pokorni Zoltán, aki szomorúan értesült arról, hogy a játszótéri szalagokat a szülők letépik, hogy gyerekeiket ott hintáztathassák. A szalagokat ma már felváltották a kerítések, amelyek kihelyezésére az Anna-rétnél és a Libegőnél is szükség volt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×