eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Metrószerelvény érkezik az Újpest-Városkapu állomásra a 3-as metró felújítása előtti utolsó napon, 2017. november 3-án. Az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti szakasz felújítása várhatóan egy évig tart.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A vészhelyzet ellenére sínen van a metrófelújítás

A 3-as metró felújítását nem hátráltatja a koronavírus miatt kialakult helyzet – közölte a BKV. A társaság részletesen beszámolt arról is, hogy milyen munkák zajlanak jelenleg.

A 3-as metróvonal déli szakaszának rekonstrukciós munkálatai jelenleg a rendkívüli járványügyi veszélyhelyzet ellenére is a tervezett ütemezés szerint haladnak – közölte a BKV. A társaság jelezte, hogy a felújításon dolgozók védelme érdekében az alagútban és az állomásokon területileg széthúzott munkavégzés zajlik, a szűkebb üzemi helyiségekben pedig alaposan átgondolt munkaszervezés mellett folytatódik a korszerűsítés.

A Kőbánya-Kispest metróállomásnál az új sínpárok már a helyükre kerültek, és hamarosan befejeződik a szerelvények elektromos ellátását biztosító, úgynevezett harmadik sín burkolatának szerelése is. A legfontosabb új berendezések: a légkezelők, a főszellőzők, a vízköddel oltó berendezések már a helyükön vannak. A jelenlegi ütemterv szerint, az elektromos bekötések után a nyár végén kezdődhetnek el a tesztelési folyamatok.

A most zajló fővárosi nagyberuházásokat, így a 3-as metró felújítását nem hátráltatja a koronavírus-járvány – mondta hétfőn az InfoRádiónak Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes. „Egyelőre nem kaptunk arra vonatkozó jelzést, hogy csúszna a felújításnak a befejezése. De nyilván, abban a pillanatban, ha akadnának a munkák, a vállalkozó jelzést tesz – fogalmazott. – Azért az országnak az 50 százaléka nem tudja megoldani, hogy távmunkában dolgozzon, így vannak beruházások, ahol dolgoznak a mai napon is. […] Betartva a járványügyi intézkedéseket, a vállalkozók a megbízásokat próbálják teljesíteni.”

A nagyberuházás egyébként már eljutott a Belvárosba is, miután március elején elkezdődtek a munkák az Arany János utcai és a Ferenciek tere állomáson is, ahol már nem állnak meg a szerelvények. Az eredeti tervek szerint júliustól a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomás következik, majd ősszel a középső szakasz további állomásain kezdenek dolgozni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×