eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Nyitókép: Pexels

Koronavírus - Egyeztet a főváros új parkolási szabályok érdekében

Nem mindenhol lehetne ingyen parkolni, de lenne, ahol igen. Az egészségügyi dolgozókat is segítenék.

A fővárosi önkormányzat felvette a kapcsolatot a budapesti plázák üzemeltetőivel, hogy a koronavírus-járvány miatt átmenetileg tegyék lehetővé a bevásárlóközpontok parkolóinak ingyenes használatát - közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A fővárosi operatív törzs ülése után Karácsony Gergely a Facebook-oldalán élőben közvetített videóban azt mondta: úgy tűnik, van fogadókészség a plázák parkolóinak átmeneti ingyenes használatba adására. A VIII. kerületi önkormányzat meg is tudott már erről állapodni az egyik bevásárlóközponttal - tette hozzá.

A főpolgármester elmondta: sokan jelezték, hogy indokoltnak tartanák a parkolási díjak elengedését, de a közterületi parkolási helyzet nem lett könnyebb a forgalom megváltozásával, mivel

a belvárosi parkolóhelyek nagy többségét továbbra is a helyben lakók használják.

A belvárosban kis túlzással kétszer annyi ingyenes parkolási engedély van kiadva a lakóknak, mint amennyi a parkolóhely - mutatott rá.

Karácsony Gergely azt mondta: ha mindenki számára ingyenessé tennék a közterületi parkolást az nem oldaná meg a problémákat. Ugyanakkor dolgoznak azon, hogy megkönnyítsék az egészségügyi dolgozók parkolását, az ezzel kapcsolatos igényeket el is kezdték felmérni.

A főpolgármester közölte: a fővárosi önkormányzatnál, annak cégeinél és intézményeinél dolgozók megkapják a már korábban jóváhagyott béremeléseket.

Karácsony Gergely szólt arról is, hogy

a fővárosi önkormányzat cégei, intézményei és a kerületek által működtetett alap- és járóbeteg ellátásban nem állnak "túl jól" a védőfelszerelésekkel. Az ügyben várják a kormány együttműködését.

Kiemelte: a fővárosi önkormányzat rendelkezik azokkal a forrásokkal, hogy biztosítsák a szükséges védőfelszereléseket, de egyszerűen nem jutnak hozzá azokhoz.

A főpolgármester elmondta azt is, hogy nagyon jelentős mértékben csökkent a tömegközlekedést használók aránya, és zökkenőmentesen állt át a közösségi közlekedés az iskolaszüneti menetrendre. Továbbá kérte az utazókat, jelezzék, ha valamelyik járat esetében zsúfoltságot éreznek.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes megerősítette: a szakszervezetekkel történt megállapodásoknak megfelelően megemelik a béreket és bevezetik a Budapest-pótlékot.

Kitért arra is, hogy áttekintik a fővárosi költségvetést, amely "sok tekintetben már csak irányadó".

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki, amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×