eur:
392.92
usd:
363.45
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Dr. Melczer Mária Ágnes, a Magyar Gyógyszerész Kamara Békés megyei elnöke kiszolgál Telekgerendáson, a helyi gyógyszertárban. Két esztendő alatt a patikák húsz százaléka bezárt Békés megyében. A folyamat napjainkban is folytatódik, sőt a gyógyszerészek attól tartanak, hogy a folyamatosan apadó állami hozzájárulás csökkenése és a most beinduló generikus program, amelynek keretében mindig a legolcsóbb készítményt kell felajánlani, tovább ronthatják a gyógyszertárak helyzetét. A gyógyszertárak működtetése tőkeigényes tevékenység, nagy a bér- és rezsiköltsége, s mindehhez több tízmilliós gyógyszerkészlet társul.
Nyitókép: Rosta Tibor

Érkezik a kézfertőtlenítő a patikákba

A gyógyszertárakban, drogériákban a koronavírus-járvány európai megjelenése óta gyakorlatilag hiánycikk az alkoholos kézfertőtlenítő, sőt, néhány gyógyszert sem lehet kapni egy ideje. Napokon belül jön a változás.

Ezzel kapcsolatban a napi.hu azt írta, hogy napokon belül helyreállhat az ellátás, miután a Hungaropharma gőzerővel dolgozott a Magyar Gyógyszerész Kamarával (MGYK) közösen egy magyar gyártó termékének az engedélyezésén.

A gyártósor indulásával a félliteres alkoholos kézfertőtlenítők csütörtökön megérkeznek a gyógyszer nagyker raktárába, ahonnan a hét utolsó napjain megindul a kiszállítás a patikákba.

Folyamatosan, három műszakban készül a termék, a szállítás is folyamatos lesz, de elsőként a patikák saját fertőtlenítési igényeit szolgálják ki - mondta a portálnak Hankó Zoltán, az MGYK elnöke. Az elérhető háztartási fertőtlenítőket a felületek - kilincs, autó, stb - fertőtlenítésére továbbra is érdemes használni, ezzel kapcsolatban egy friss, részletes javaslat az MGYK honlapján is elérhető.

Hankó Zoltán hangsúlyozta: gyógyszerhiány nincs. A hirtelen 3-5-szörösére növekedett igények miatt nehéz a saját készleteik és a patikák utántöltése, de

1-2 napon belül helyreáll az ellátás, addig türelmet kérnek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×