eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Monostori László, az Árpád-házi Szent Margit-templom plébániai kormányzója fóliát helyez a gyóntatófülke gyóntatórácsára az Árpád-házi Szent Margit-templomban a XIII. kerületi Lehel téren 2020. március 6-án. Elrendelte a szenteltvíztartók kiürítését a templomokban a Magyar Katolikus Püspök Konferencia (MKPK), és egyéb, a koronavírus-fertőzés megelőzésére szolgáló intézkedést is hoztak. Az MKPK kéri a szentmiséken a kézfogás és a nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Döntött a kormány: újabb lépés a koronavírus veszélye miatt

A kormány elfogadja az operatív törzs ajánlását és lemondja a március 15-re tervezett központi ünnepséget.

Bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség hazánk legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek.

Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy idén a március 15-ei múzeumkerti nagyünnepséget lemondja.

Az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×