eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Police.hu

Gyermekei biztonsága sem számított a sofőrnek

Tizenkét hónapra eltiltotta a rendőrség a járművezetéstől azt a sofőrt, akit Alsóvadászon szűrtek ki a forgalomból a rendőrök.

Az Encsi Rendőrkapitányság munkatársai még február végén vonták intézkedés alá azt a 24 éves felsőzsolcai férfit, aki Alsóvadászon érvényes vezetői engedély nélkül vezetett egy autót. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a járműre nem kötöttek felelősségbiztosítási szerződést, műszaki érvényessége lejárt, továbbá a hátsó kerekek profilmélysége nem érte el a megfelelő mértéket.

A kocsiban ülő két és három éves gyermekek pedig hátul, gyermekbiztonsági rendszer használata nélkül utaztak

olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.

A szabálysértés elkövetőjét a járőrök előállították az encsi kapitányságra, ahol a hatóság – még aznap meghozott – elsőfokú határozatában a szabálysértőt tizenkét hónapra eltiltotta a járművezetéstől és 120 ezer forint pénzbírsággal sújtotta.

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a járművezetők figyelmét, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel induljunk útnak. A megfelelően felkészített járművek mellett fontos, hogy a járművezető is kellően felkészült legyen és az adott út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya továbbá felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök

a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét

a közlekedés biztonsága érdekében.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×