eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels

Nagy változás a patikákban az egyik közkedvelt szernél

Ismét vény nélkül is elérhetővé vált az Algopyrin és kilenc másik, ugyanazt a hatóanyagot tartalmazó gyógyszer.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szerdán közölte, hogy a cikk végén közölt listában szereplő metamizol hatóanyag-tartalmú készítmények ezentúl vény nélkül is kiadhatók.

Az Algopyrin egy magyar fejlesztésű és gyártású termék, és a Sanofi összes, metamizol tartalmú készítménye vényköteles egész Európában. Magyarországon viszont már többször is volt szabadon megvásárolható státuszú.

A legutóbbi, 2007-es vénykötelessé nyilvánítás után több hazai gyártó kezdte a hatóanyagát csökkentett erősségben, más név alatt forgalmazni, hogy recept nélkül is megvásárolhatóak legyenek.

A február 19-től már nem vényköteles szerek:

  • ALGOPYRIN 500 mg tabletta
  • ALGOZONE 500 mg tabletta
  • FLAMBORIN 500 mg/ml belsőleges oldatos cseppek
  • METAPYRIN 500 mg filmtabletta
  • NODORYL FORTE 500 mg tabletta
  • PANALGORIN 500 mg tabletta
  • SUPPOSITORIUM ANALGETICUM FoNo VII. PARMA
  • SUPPOSITORIUM NORAMINOPHENAZONI 100 mg FoNo VII. PARMA

SUPPOSITORIUM NORAMINOPHENAZONI 200 mg FoNo VII. PARMA

TABLETTA ANALGETICA FoNo VII. PARMA

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×