eur:
392.5
usd:
362.72
bux:
72123.28
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Az április 8-i országgyűlési választásra leadott levélszavazatokat tartalmazó urna a kolozsvári főkonzulátuson 2018. március 26-án. Ettől a naptól és csak személyesen vehetik át a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok a szavazási levélcsomagjaikat a kijelölt külképviseleteken. A 118 külképviselet közül csak a 12 kijelölt külképviseleteken (Belgrád, Beregszász, Bukarest, Csíkszereda, Kassa, Kolozsvár, Pozsony, Szabadka, Ungvár, Eszék, Kijev, Lendva) lehet átvenni a szavazási levélcsomagot. Lehetőség van arra, hogy a szavazólap és a nyilatkozat kitöltése után a választópolgár a külképviseleten leadja szavazatát. A levélben szavazók csak országos pártlistára szavazhatnak.
Nyitókép: Biró István

Nagy kérdés elé állítják a dunaújvárosiakat

Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak vasárnap Dunaújvárosban, a voksoláson heten indulnak.

A szavazólapokon – sorsolás alapján – a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek:

  • Árgyelán János (Mi Hazánk),
  • Medveczki Zoltán (Zöldek),
  • Sürü Renáta (független),
  • Kálló Gergely (Jobbik–DK–LMP–MSZP–Momentum–PM),
  • Törökné Juhász Ilona (független),
  • Borbély József (Tempo Párt),
  • Molnár Tibor (független).

Utóbbi jelölt a Fidesz támogatásával indul – közölte január elején Dorkota Lajos, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke.

A választókerületben 67 557-en jogosultak voksolásra.

A Fejér megye keleti részét lefedő 4-es számú, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kell időközi választást tartani február 16-án, mert az itt 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×