eur:
394.83
usd:
367.57
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Wikipédia/Denisoliver

Vízállás: vigyázó szemünket a Dunára vethetjük

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője szerint péntek hajnalban tetőzhet a Duna vízállása a fővárosi szakaszon.

"A Duna jelenleg Esztergom térségében tetőzik, de ott is csak elsőfokú készültséget megközelítő vízállással" - magyarázta az OVF szóvivője csütörtökön az InfoRádióban.

Csütörtök estig lesz érvényben a készültség a felső szakaszon, de ez az éjszakai órákban biztosan megszűnik majd. A budapesti tetőzés a péntek kora hajnali órákban várható, amely hosszabb ideig fog tartani, mivel a várható kevés csapadék miatt ezeken a területeken stagnálni fog a vízállás.

A vízszint nem lesz olyan magas, hogy az alsó rakpartot le kelljen zárni.

A Tisza jelenleg Vásárosnamény térségében tetőzik, de ott a vízállás elmarad az elsőfokú készültségtől és a későbbiekben sem várható emelkedés.

A Bodrogon végighaladó árhullám már inkább megközelíti az elsőfokú vízállást,

a Szamoson és a Fekete-Körösön is ez lesz a várható helyzet a napokban.

Arra a kérdésre, hogy érkezik-e még jelentős mennyiségű kommunális hulladék Magyarországra, Siklós Gabriella azt válaszolta: a Tisza és a Szamos árhullámából már megérkezett az a mennyiség, amit ki tudtak szedni, ezzel körülbelül 800 tonnányi kommunális hulladék továbbúszását tudták megakadályozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×