eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Facebook

Feltűnő hasonlóságot mutat egy ruhamárka logójával a III. kerület új jelképe

A dolgot nem egyeztették előre, a nézeteltérés hetek óta fennáll, ezért az OBU jogi útra tereli az ügyet.

Védjegyvitába keveredhet az óbudai önkormányzat - írja az Óbudai Hírek blog.

A Budapest III. kerületi önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán mutatta be a kerület új emblémáját, de az egy budai ruhamárka, az OBU népszerű mintájával - legalábbis a márka szerint - feltűnő egyezést mutat: mindkettejük a kerület sorszámára utalva 3-as számmal helyettesíti az Óbuda B betűjét.

Mint a blog felhívja rá a figyelmet, már karácsony előtt használta dr. Kiss László újonnan megválaszott polgármester a logót, de a 2016 óta működő OBU azonnal reagált, jelezve, ők előbb találták ki a grafikai megoldást.

Az Ó3UDA írásmódot, valamint ennek ábrás formáját a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2018. július 25-től öt éves időszakra, 225117 lajstromszámmal nyilvántartásba vette - írja a blog. Ezek után jelent meg mégis az Ó3UDA arculat az önkormányzat Facebook-oldalán, amire az OBU jogi úton készül válaszolni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×