eur:
393.1
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szlovák katonák koszorúznak a szlovák légierő hejcei katasztrófájának tizennegyedik évfordulóján tartott megemlékezésen a hejcei emlékműnél 2020. január 19-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

A hejcei tragédia áldozataira emlékeztek

A tizennégy évvel ezelőtti hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben.

A település fölött magasodó Borsó-hegyre 2006. január 19-én zuhant le a szlovák légierő csapatszállító repülőgépe. A koszovói békemisszióból Szlovákiába tartó AN 24-es gép fedélzetén utazó 43 békefenntartó katona közül csak egy élte túl a szerencsétlenséget.

A megemlékezésen - mint minden évben - ezúttal is jelen volt a tragédia egyetlen túlélő katonája, Martin Farkas, aki elhelyezte elvesztett katonatársai emlékművénél koszorúját.

A tragédia helyszínén, a Borsó-hegyen emelt obeliszket Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter és Peter Gajdos szlovák védelmi miniszter koszorúzta meg, az emlékműnél és a kopjafáknál mécsesek égtek.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×