eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
A 2020-as Giro dItalia olasz országúti kerékpáros körverseny szakaszait ismertető sajtótájékoztató Milánóban 2019. október 24-én. A 103. Girónak magyarországi vonatkozása is lesz, ugyanis május 9-én egy 9,5 kilométeres időfutammal indul, a budapesti Hősök teréről, onnan a Várba tekernek fel a versenyzők, majd két hosszú szakasz jön, Budapest–Győr és Székesfehérvár–Nagykanizsa lesz az útvonal, 193 és 204 kilométeresek lesznek a szakaszok. A körverseny május 31-ig tart.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Újabb sporteseményről egyezkedik a kormány és a főváros

A Népszava információ szerint már folynak az egyeztetések a főváros és a kormány között a májusi Giro d’Italia kerékpárversennyel kapcsolatos teendőkről és költségekről, és a kabinet több tételt is a fővárostól várna.

Folyamatosan egyeztet a Giro d'Italia kerékpáros körverseny magyarországi megrendezéséről a főváros és a kormány – értesült a Népszava. Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos azt mondta, nem lesz egyszerű beleférni a megrendezésére biztosított 7,8 milliárd forintos keretösszegbe, de mindenképpen tartani kívánják ezt. Az összeg nagyobbik része az olasz szervezőknek jár, akik Budapestre szállítják a csapatokat és egyebek mellett az elszállásolásukról, ellátásukról, a médiáról és a verseny szakmai hátteréről is gondoskodnak.

A Giro májusban Magyarországról indul, és ebben fontos szerepet kap a főváros, hiszen az egyéni indulásos időfutamot a Hősök tere és a budai Vár között rendezik meg, míg Budapestről indul a második szakasz. A verseny szervezőinek így szorosan együtt kell működniük a Fővárosi Önkormányzattal és az érintett kerületekkel.

Révész Máriusz és a szervezők Karácsony Gergely főpolgármesterrel és Gy. Németh Erzsébettel, a kultúráért felelős főpolgármester-helyettessel már egyeztettek. A kormánybiztos szerint minden fél egyetértett abban, hogy Budapestnek óriási lehetőséget jelent a verseny.

Gy. Németh Erzsébet a lapnak megerősítette, hogy tárgyalnak, de hozzátette: a főváros előző vezetése részéről sem írásos szándéknyilatkozatot, sem semmilyen elköteleződést nem találtak. „Fontosnak tartjuk, hogy legyenek nemzetközi versenyek a fővárosban, de

ezek nem kerülhetnek egy fillérébe sem az itt élő polgároknak.

Sem közvetett, sem közvetlen módon” - jelentette ki.

Révész Máriusz azt mondta: az olaszok kérték, hogy

január végéig határozzák meg a pontos útvonalat, aminek egy része a Lánchíd esetleges felújítása miatt még mindig kérdéses.

A kormánybiztos szerint a verseny hétvégéjén jelentős közlekedési kihívásra kell számítani, főleg annak fényében, hogy ezen hétvégén tartják Budapesten a női kézilabda Final Fourt, az Európa futást is, és másnap kezdődik az úszó-Eb is. Érdemes lenne megfontolni, hogy ingyenessé teszik a tömegközlekedést ezekre a napokra, és azt is, e a belvárostól távolabb parkolóhelyeket alakítsanak ki és közösségi közlekedéssel utaztassák a szurkolókat, de ennek költségei vannak – fejtette ki.

Révész Máriusz azt nem árulta el, hogy mekkora összeget szeretnének kapni a fővárostól, de a lap úgy tudja, több százmilliós nagyságrendről van szó.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki, amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×