eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Lakók hagyják el a kigyulladt épületeket 2020. január 12-én a III. kerületi Kunigunda útján, ahol leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, és több egymás melletti épület kigyulladt. Egy ember áramütést szenvedett.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Közeli videó és friss részletek a brutális óbudai tűzről

Először kigyulladt egy épület, azután a vezeték szakadt le, ettől gyulladt ki a többi ház. A gázpalackok felrobbanása csak mindezek után történt. Egy áramütött sérült van.

Öt épület égett le vasárnap este az óbudai Kunigunda útján, miután leszakadt egy nagyfeszültségű felsővezeték - közölte az InfoRádióval a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Kolozsi Péter hozzátette: a tűzoltók jelenleg az utómunkálatokat végzik a helyszínen.

"Már a tűzoltási munkákkal párhuzamosan megindítottuk a tűzvizsgálati eljárást, ez egy 60 napos hatósági eljárás, több szakértő bevonásával vizsgáljuk a tűz keletkezésének körülményeit" - fogalmazott Kolozsi Péter.

Amit már biztosan tudnak, hogy egy épületben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, majd emiatt gyulladt ki még két ház, illetve egy lakás tetőszerkezete.

A helyszínen egy ember szenvedett áramütést, amikor leszakadt a felsővezeték. Rajta kívül nem sérült meg senki.

A tüzet a 18.15-ös bejelentéstől számítva két és fél óra alatt oltották el.

Faszerkezetű lakóépületek lettek oda,

ipari létesítményekre a lángok nem terjedtek tovább.

A katasztrófavédelem mobil laborral vonult a helyszínre, így gyorsan kiderült az is, hogy a lakosság nincs veszélyben, de melegedőbuszt így is a helyszínre vezényeltek.

A rendőrség álláspontja szerint idegenkezűség gyanúja nem merült fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×